Mur & Puts

Vi jobbar med Mur och Puts, omfogning, samt en rad andra fasadarbeten. Vi sätter ihop ett team av erfarna murare med gedigen erfarenhet. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser. Anlitar ni AMDEX Bygg för mur och puts samt andra fasadarbeten kan ni nyttja er av ROT-avdraget.

Fasaden är en av de viktigaste delarna av ditt hus är viktigt att den tas om hand, bla för att undvika fuktskador. Fasaden är även viktig då den är husets ansikte utåt. En fasadrenovering är därför även en utmärkt möjlighet att förbättra eller ändra husets stil. Detta görs genom att välja önskat material, färg, bruk och puts. De vanligaste fasadmaterialen är följande: Träpanel- Prisvärt och enkelt att byta men kräver mycket underhåll, tex målning.
Plåt- Hög hållbarhet och därmed en anning dyrare än de flesta andra alternativen. Fiberplattor- Bra isoleringsvärde och miljövänligt då materialet är urvunnet ur tex plast, marmor eller fiberblandad cement. AMDEX Bygg AB jobbar med ovannämnda material i samband med fasadarbeten. Det är dock putsning av fasad och murning av fasader (tegelfasader) som är mest efterfrågat.
Putsad fasad – Ett väderbeständigt alternativ som ger huset ett vackert utseende. Dock kräver puts ett komplext underarbete än tex trä och fiberplattor.
Murade tegelfasader- Ett säkert, vackert och bra alternativ som dock behöver renoveras genom att bla utföra omfogning.

Murning

Traditionellt sett har man oftast använt så kallat organiska material som t.ex. vanlig sten, granit och kalksten för murning. Dessa är fortfarande vanligt förekommande men har fått konkurrens från oorganiska material som t.ex. tegelsten, klinker och lättbetong (även känt som glasbetong). Fördelen med oorganiska material är att mögel och röta inte kan växa på materialet. Oorganiska material tar lätt upp och avger fukt vilket resulterar i att skapa en maximal luftfuktighet i rummet. Fördelen med dem traditionella organiska materialen är att dem har bra värmeisolerande förmåga. Sten har tack vare sin tyngd goda förutsättningar för att lagra värme.

Puts

Ett viktigt moment inom murningsarbetet är fasadputsning som vanligtvis utförs utvändigt, oftast på husets fasad, därav termen fasadputs. Puts av fasad förlänger livslängden på fasaden och ökar husets värde betydligt. Fasadputs är fysiskt krävande, är komplicerat och bör således utföras av rutinerade murare med erfarenhet av fasadputs. För att uppnå optimalt resultat använder vi oss av grundbruk, armerar (nätar) fasaden med varmförzinkat stålnät och putsar med Webers putsbruk.

Så om ni söker hjälp med mur och puts och diverse fasadarbeten, oavsett om det rör sig om murning inomhus eller utomhus, fasadputs, och avsett om ni använder er av organiska eller oorganiska material, kan vi på AMDEX Bygg erbjuda er konkurrenskraftiga priser och väl utförda arbeten. Vi har som praxis att själva införskaffa murningsmaterial  och mur och- putsbruk i samråd med kunden. Vi ombesörjer även all transport. Vi erbjuder löpande fast pris per projekt mot faktura. Vi har som praxis att inte kräva förskottsbetalning utan vi fakturerar endast efter utfört arbete.

info@amdexbygg.se
0733 321147

 

Tak fasadarbete och målning i Södra Sandby Skåne Tak fasadarbete och målning i Södra Sandby

I Södra Sandby utförde vi fasadputs och målning av fasad samt takomläggning, plåtarbete med aluzinkbelagd plåt, byte armering och byte av fönster och dörrbalkar.

Omfogning

Omfogning av tegelfasader är ett vanligt förekommande renoveringsarbete som vi utför. Nedan bilder från en omfogning av ett hus med tegelfasad i Lundaregionen. Läs mer om omfogning av tegelfasader genom att klicka här.

Fasadarbete Lund

Kontakta oss idag för en förbehållslös dialog.